Köpvillkor

Betalningsmedel

Direktbetalning: Du kan välja att betala ditt köp genom direktbetalning. Alla finländska bankers direktbetalning finns tillgängliga i nätbutiken. 

Kortbetalning: Ett annat alternativ är att betala med ett VISA- eller Mastercard-kort.

Pivo: Med Pivo betalar du enkelt och snabbt din beställning, utan bankkoder. OBS! Pivo-betalningssättet stöder också Siirto-betalningar. Godkänn betalningen i Pivo-appen på mobilen eller, om det handlar om en Siirto-betalning, i valfri app som stöder Siirto-betalningar! Pivo är kostnadsfritt för dig och kan laddas ner i mobilens appbutik eller från Pivos hemsida.

MobilePay: Betala beställningen snabbt och behändigt med MobilePay! MobilePay är en gratis app som kan laddas ner i en smart enhets appbutik eller härifrån: http://bit.ly/MobilePayFi

Betalningsförmedlare

Betalningsförmedlingstjänsten utförs av och som leverantör står Paytrail Oyj (2122839-7) i samarbete med banker och kreditinstitut. Vid betalningar med Visa Electron eller MasterCard-kort syns Paytrail Oyj som mottagare i korträkningen och förmedlar även betalningen till köpmannen. Paytrail Oyj har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid klagomål ber vi er i första hand vara i kontakt med nätbutiken.

Paytrail Oyj
FO-nummer: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Frakt

För våra leveranser använder vi oss av Postens tjänster. Fraktavgiften avgörs nästan alltid av vikten på försändelsen och den slutliga fraktkostnaden kan du se när du satt alla produkter du vill beställa i köpkorgen.

Vi leverar endast inom Finland (inklusive Åland) och följande alternativ finns till förfogande:

Economy brev 2,90

Det här leveransalternativet kan passa mindre beställningar. Kolla om det passar just din beställning!!

Kuvertet är ett så kallat C4- kuvert och dess storlek är 229 x 324 mm. Försändelsens tjocklek får vara högst 30 mm. Priset är det samma oberoende av vikten på de beställda produkterna, men försändelsen får inte väga mer än 500 g. Tänk på att det inte ryms så mycket dämpningsmaterial i kuvertet, så det här alternativet passar möjligtvis inte för ömtåliga produkter! Om Economy brevet postas en vardag, delas det i regel ut den fjärde vardagen efter att den postats och senast den femte vardagen.

Ta gärna kontakt med oss per e-post (info@decofunction.fi) eller via kontaktformuläret, om du inte är säker på om din beställning kan skickas som economy brev.

Postpaket från 6,50 €

Paketet avhämtas på posten. Det är i regel framme den första arbetsdagen efter att det skickats.

Hempaket från 13,50 €

Posten levererar din beställning till den adress du önskar. Man ringer dig i regel följande arbetsdag efter att försändelsen skickats och kommer överens med dig om den lämpligaste leveranstidpunkten. Leveranstider som avtalas varierar enligt område mellan kl. 9-21.

Alla Postens distributions-, transport-, frakt- och lagertjänster i Finland är koldioxidneutrala Posti Green-tjänster- utan tilläggsavgift.

OBS! Beställningar (inklusive leveranskostnader) till Åland är momsfria. Välj Åland i rutan för destinationsland för att beställa momsfritt. 

Returer, byten och reklamationer

Alla våra varor har 14 dagars bytes- och returrätt. Vid retur av en felfri produkt som inte heller är en felleverans betalar kunden själv returens leveranskostnader. Om det är något fel på produkten vid leveransen eller vid felleverans står dECOfunction i regel för returens leveranskostnader. Tag kontakt via kontaktformuläret, om det handlar om något av de två sistnämnda fallen!

Lösande av tvister

Om det uppstår en meningsskiljaktighet angående ett köpeavtal, förbinder sig både försäljaren och köparen att i första hand försöka lösa problemet genom förhandling. Ifall att det inte lyckas, kan konsumenten föra ärendet till konsumenttvistenämnden (www.kuluttajariita.fi) för avgörande . En tvist gällande ett köp i nätbutiken kan också föras via ODR-forumet (http://ec.europa.eu/odr), där alla europeiska tvistlösningsorgan finns samlade.

Konsumenten bör ha varit i kontakt med magistraternas konsumentrådgivning (www.konsumentrådgivning.fi), innan ärendet förs till konsumenttvistenämnden. För en finländsk konsument som inte har kunnat lösa en tvist med nätbutiken genom förhandling, lönar det sig att först också kontakta konsumentrådgivningen, innan ärendet tas till ODR-forumet.