fbpx

Bivaxduk, extra small

1,60 

Återanvändbar bivaxduk i storlek XS, ca. 10 x 10 cm. Handgjord i Europa. Bivaxduken används för förvaring av mat och ersätter i många fall plast- och aluminumfolie.

Till dukarna används GOTS-certifierad, ekobomull. Tyget är oblekt, ofärgat och neutralt. Det bestryks med ekologisk bivax, tallkåda och ekologisk, söt mandelolja. Duken eller dukarna kommer förpackade i ett papperskuvert och på insidan av kuvertets flik finns info om bivaxduken och dess användning samt skötselråd tryckta på engelska.

Bivaxet, mandeloljan och tallkådans ursprungsland: Spanien
Tygets tillverkningsland: Spanien
Odling av bomullen: Brasilien
Bivaxdukarnas tilllverkningsland: Spanien eller Danmark

Användning:

Bivaxduken är färdig att användas direkt när du får den. Vik ut den, sätt den på en skål eller runt det du vill förvara. Forma den med värmen från dina händer och ett lätt tryck, och få den på så sätt att hållas runt föremålet. Duken blir styvare i kylskåpet.

Bivaxdukarna kan sättas runt frukthalvor, uppskurna grönsaker, hela frukter och grönsaker, bröd, ost och smörgåsar. De kan också användas till att täcka en skål med matrester eller formas till små påsar att ta med mat i. Med bivaxdukar bibehålls matens naturliga knaprighet och fräschhet och de fungerar som ett naturligt skal runt maten. I och med att bivaxdukarna både andas och samtidigt är isolerande, fungerar de bra till att täcka en deg med som ska jäsa över natten. De är dessutom idealiska att täcka fermenterande mat med.

Använd inte bivaxdukarna på varm mat, utan låt matrester svalna innan du täcker dem med en bivaxduk. Använd inte heller dukarna på rått kött eller rå fisk. Till annan mat och godsaker kan de användas. Bivaxdukarna doftar bivax, men den här doften försvinner så småningom när man använder dukarna och det stör inte matens doft eller smak. Bivaxdukarna kan lämna lite av bestrykningen utanpå skålarna i början och färgad mat kan färga av sig lite på dukarna. Dukarna bör tvättas direkt efter användning.

Skötselråd:
Bivaxdukarna bör endast tvättas i kallt vatten. Man kan använda ett diskmedel utan alkohol (bivaxet löser sig i alkohol) och en mjuk svamp och sedan sätta eller hänga dem någonstans där det får rinna av dem och de får torka.

Använd inte bivaxduken i ugnen, microvågsugnen eller diskmaskinen. Undvik att utsätta den för höga temperaturer och direkt hetta och håll den borta från eld och värmekällor av alla slag. Undvik också att använda knivar på duken, eftersom det kan skada vaxet.

Du kan förvara duken ihoprullad eller ihopvikt, och, om du vill, kan du återanvända kuvertet den kom i och förvara den i det. Bandet som kommer med i förpackningen kan du sätta fast i ett hörn på duken/en av dukarna, så att det blir en ögla och man kan hänga upp duken på en krok.

Bivaxduken kan användas i 6 månader minst, beroende på användningen och om den tas hand om så som det rekommenderas. Sedan fungerar den som en återanvändbar, ekologisk kökstrasa och är komposterbar.

I lager


Artikelnr 1018 Kategorier ,

Återanvändbar bivaxduk i storlek XS, ca. 10 x 10 cm. Handgjord i Europa. Bivaxduken används för förvaring av mat och ersätter i många fall plast- och aluminumfolie.

Till dukarna används GOTS-certifierad, ekobomull. Tyget är oblekt, ofärgat och neutralt. Det bestryks med ekologisk bivax, tallkåda och ekologisk, söt mandelolja. Duken eller dukarna kommer förpackade i ett papperskuvert och på insidan av kuvertets flik finns info om bivaxduken och dess användning samt skötselråd tryckta på engelska.

Bivaxet, mandeloljan och tallkådans ursprungsland: Spanien
Tygets tillverkningsland: Spanien
Odling av bomullen: Brasilien
Bivaxdukarnas tilllverkningsland: Spanien eller Danmark

Användning:

Bivaxduken är färdig att användas direkt när du får den. Vik ut den, sätt den på en skål eller runt det du vill förvara. Forma den med värmen från dina händer och ett lätt tryck, och få den på så sätt att hållas runt föremålet. Duken blir styvare i kylskåpet.

Bivaxdukarna kan sättas runt frukthalvor, uppskurna grönsaker, hela frukter och grönsaker, bröd, ost och smörgåsar. De kan också användas till att täcka en skål med matrester eller formas till små påsar att ta med mat i. Med bivaxdukar bibehålls matens naturliga knaprighet och fräschhet och de fungerar som ett naturligt skal runt maten. I och med att bivaxdukarna både andas och samtidigt är isolerande, fungerar de bra till att täcka en deg med som ska jäsa över natten. De är dessutom idealiska att täcka fermenterande mat med.

Använd inte bivaxdukarna på varm mat, utan låt matrester svalna innan du täcker dem med en bivaxduk. Använd inte heller dukarna på rått kött eller rå fisk. Till annan mat och godsaker kan de användas. Bivaxdukarna doftar bivax, men den här doften försvinner så småningom när man använder dukarna och det stör inte matens doft eller smak. Bivaxdukarna kan lämna lite av bestrykningen utanpå skålarna i början och färgad mat kan färga av sig lite på dukarna. Dukarna bör tvättas direkt efter användning.

Skötselråd:
Bivaxdukarna bör endast tvättas i kallt vatten. Man kan använda ett diskmedel utan alkohol (bivaxet löser sig i alkohol) och en mjuk svamp och sedan sätta eller hänga dem någonstans där det får rinna av dem och de får torka.

Använd inte bivaxduken i ugnen, microvågsugnen eller diskmaskinen. Undvik att utsätta den för höga temperaturer och direkt hetta och håll den borta från eld och värmekällor av alla slag. Undvik också att använda knivar på duken, eftersom det kan skada vaxet.

Du kan förvara duken ihoprullad eller ihopvikt, och, om du vill, kan du återanvända kuvertet den kom i och förvara den i det. Bandet som kommer med i förpackningen kan du sätta fast i ett hörn på duken/en av dukarna, så att det blir en ögla och man kan hänga upp duken på en krok.

Bivaxduken kan användas i 6 månader minst, beroende på användningen och om den tas hand om så som det rekommenderas. Sedan fungerar den som en återanvändbar, ekologisk kökstrasa och är komposterbar.

Mer information
Vikt0.005 kg